top of page

Interior | Sukhi Rugs

Dag lieve lezers!

Vandaag wil ik het graag hebben over een onderwerp waar ik zelf vaak moeite mee heb, namelijk; tapijten! Je zult nu vast denken: “Wauw lekker aan het overdrijven”, maar dat is voor mij zeker niet het geval. Ik vind het een zeer belangrijk item. Volgens mij maakt, óf breekt een tapijt de ruimte namelijk.

Een tijdje geleden was ik op zoek naar een rond kleed voor in onze kledingkamer. Ik ben een type die niet houdt van printjes, op zoek is naar spannende materialen, graag een structuur ziet, maar toch niet houdt van iets dat niet overheersend is. Veel eisen voor een tapijt? Hell yeah! Na een lange surfsessie op het geweldige internet maakte ik kennis met het merk Sukhi. Ik was op slag verliefd!

Nu mag ik mijzelf dan ook écht een geluksvogel noemen, omdat ik onlangs een bericht van ze heb ontvangen met de vraag of ik een tapijt wilde uitkiezen. Whaaaat! Geen twijfel over mogelijk; zeker! Ik moest natuurlijk nog wel even doen alsof ik niet wist welk tapijt ik wilde . Ik had deze namelijk allang al op mijn lijstje staan, haha.

Sukhi verkoopt tapijten uit India, Nepal, Turkije en Marokko. Ieder met een eigen stijl. Ik heb gekozen voor het ronde bolletjeskleed uit Nepal. Ik vind deze gewoon zó leuk! De wol komt uit Nieuw-Zeeland en één tapijt bestaat uit honderden bolletjes. Sukhi gelooft in Fair Trade en zorgt ervoor dat de makers van deze tapijten een loon ontvangen dat ver boven het gemiddelde salaris is.

Het team in Nepal bestaat voornamelijk uit vrouwen die dankzij Sukhi een goed bestaan kunnen leven.

Bij Sukhi gaat het niet alleen maar om uiterlijk vertoon. Zij maken kleden die jij de rest van je leven zult koesteren door de tradities, herkomst en materialen die gebruikt worden.

Een leuk weetje: “Sukhi” betekend ”blij” in het Nepalees en vele kleden worden vernoemd naar de tapijtmakers! Ik heb nu een uniek kleedje liggen in huis waar keihard aan is gewerkt, maar ook een kleed dat ervoor zorgt dat de vrouwen in Nepal goed kunnen rondkomen. Dat maakt mij mega Sukhi!

Wat vinden jullie van het kleed? Ik ben er echt verliefd op. Overigens ben ik ook verliefd op de Marokkaanse Beni Ouarain tapijten en de gevlochten vilten tapijten uit India. Ben jij gek op patchwork en kleurtjes? Dan is de Turkse collectie ook zeker wat voor jou! Check www.Sukhi.nl voor meer info over deze unieke tapijten en hou ze ook in de gaten op Instagram!

Much love,

Sinem

RECENT POSTS
SEARCH BY TAGS
ARCHIVE
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
bottom of page